You are not logged in.

#1 2019-01-14 05:20

diyako
Member
Registered: 2017-02-04
Posts: 5

runit

Hi everyone,

First of all, thank you for providing such an excellent linux distribution. I was just wondering if there would be a way to switch the 'init' system in Q4OS to 'runit' instead of systemd?  Thank you.

Offline

#2 2019-01-15 23:40

tlmiller76
Member
From: AZ, USA
Registered: 2016-11-29
Posts: 299

Re: runit

While it might be possible, it wouldn't be easy.  The KDE version would require a LOT of rebuilding of it's libraries and dependencies to run without systemd.  The Trinity version MIGHT be easier, I don't really know for sure how much systemd has been integrated into it.  Runit (in some form) is available in the Debian repos, but I've never tested to see if it actually works.

Offline

#3 2019-02-22 15:20

DorianDotSlash
Member
Registered: 2018-09-12
Posts: 34

Re: runit

Best way to know is to just give it a try.  I run KDE in Void Linux with runit and it works great.  But they of course have the proper packages in the repos to make it run...

I saw a tutorial on changing systemd for runit in Debian, so if you find that, it might work for you with Q4OS.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB